Известие

Collapse
No announcement yet.

Допустимо износване на спирачни дискове ?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Допустимо износване на спирачни дискове ?!

Колеги,извинявам се много за темата,но уж търсих и не можах да намеря технически данни колко е допустимото износване на предни,вентилирани спирачни дискове на 145 1,6.Че мойте имат ръбче пък и нещо започва да ми тресе когато спирам та исках да разбера дали е дошло време да ги подменя.

Алфа Ромео 145 1.6 16V TS 97г. PB*3886*ВТ

Първоначално публикувано от Corwin Покажи съобщение
    Колеги,извинявам се много за темата,но уж търсих и не можах да намеря технически данни колко е допустимото износване на предни,вентилирани спирачни дискове на 145 1,6.Че мойте имат ръбче пък и нещо започва да ми тресе когато спирам та исках да разбера дали е дошло време да ги подменя.
    След като има тресене значи дори и да не са износени са за смяна защото са криви
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

ОК мерси и аз така си мислех,но исках да се допитам преди да тръгна да го сменям.А за смяната и жените вече намерих къде да чета във форума

Comment

тук е мястото само да попитам:чувал съм,че има места на които оправят кривините малко инфо да дадете ако някой е на ясно какви пари,къде и тн.

мерси
        Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
        sigpic

Comment

Тук е мястото ... В Орландовци, нови спирачни дискове - не им трябват. Трябват на живите, за да останат такива...

Сори, ама не си правете глупави експерименти

Успех

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Тук е мястото ... В Орландовци, нови спирачни дискове - не им трябват. Трябват на живите, за да останат такива...

Сори, ама не си правете глупави експерименти

Успех
            Не си прав има много сериозни машини на които изправят дискове при положение че са над фабричния минимум Аз лично знам такава на "Константин Величков" някъде но знам за това място от клиенти и това което съм видял да е направено е добро. Машината се поставя на мястото на гумата и така шлайфа диска, но немога да дам точен адрес и знам че машината е доста парички, при конкретния колега едва ли си заслужава защото шлайфането струва м/у 30 и 50лв по спомен А иначе за стругарите е ясно че кой пиян кой недогледал си е направо хазарт
            sigpic
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
              Не си прав има много сериозни машини на които изправят дискове при положение че са над фабричния минимум Аз лично знам такава на "Константин Величков" някъде но знам за това място от клиенти и това което съм видял да е направено е добро. Машината се поставя на мястото на гумата и така шлайфа диска, но немога да дам точен адрес и знам че машината е доста парички, при конкретния колега едва ли си заслужава защото шлайфането струва м/у 30 и 50лв по спомен А иначе за стругарите е ясно че кой пиян кой недогледал си е направо хазарт
              Константин Величков м-у Стамболийски и Тодор Александров ,точно до арабина с "катализаторите" и автомивката... Тоест влиза се в автомивката и там е въпросния шлаиф...
              sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                Константин Величков м-у Стамболийски и Тодор Александров ,точно до арабина с "катализаторите" и автомивката... Тоест влиза се в автомивката и там е въпросния шлаиф...
                10x
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                  Машината струва около 13 000 лв и мога да ти я продам, ако проявяваш желание... Но не е там въпроса. В повечето от случаите дисковете са толкова износени, че подмяната им е задължителна и шлайфането им е несериозна и опасна за здравето операция.

Колко от дисковете, които си сменял, е било възможно да се корегират и колко е било задължително да се подменят.

В дебелите книги, както много добре знаеш, пише: подмяна на накладки и дискове (барабани) - комплект! Надявам се, с това да се съгласиш. Друг е въпроса, дали в местната България всеки го прави... Но това е една друга бира...

Comment

Добре ясно,че е по-добре да се вземат нови дискове.Но това което каза за дисковете и накладките... Искаш да ми кажеш,че ако трябва да сменям само накладки трябва да сменям и дискове ли ? Това не трябва ли да е обратно ? Ако сменям дискове здължително да се сменят и накладките ? А и колко е задължително ако съм минал с накладките по-малко от 10 000 км ? А колкото до цените питах и ми казаха,че като за моята от 45лв до 70лв в зависимост от качеството.Днес чакам да ми се обадят от още едно място да видя и там какви цени ще ми кажат.Точно до тогава се надявам някой колега да ми каже дали трябва наистина да сменя и накладките или може само дисковете.А за колегата който каза адреса за шлайфането,много му Благодаря,вярвам,че за някой колеги това ще е полезна информация,но не и за мен,малко далечко ми идва хихи

Comment

При спиране от висока скорост на Фиата ми вибрираха предните спирачки.
                      Оказаха се износени накладки.
                      Смених само накладките и вече спирам около 15000 км без проблем със старите дискове, които имат около 1-1,5 мм ръб.
                      145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                        При спиране от висока скорост на Фиата ми вибрираха предните спирачки.
                        Оказаха се износени накладки.
                        Смених само накладките и вече спирам около 15000 км без проблем със старите дискове, които имат около 1-1,5 мм ръб.
                        Колега за съжаление аз вече го направих този номер Имойте дискове имат някъде толкова голям ръб,а накладките нямат и 6000 километра(а определено не съм от състезателите,че да кажеш да съм ги износил)

Comment

И все пак ми е интересно кога хората си сменят дисковете.
                          И колко трябва да е износен диска, че да се смени?

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                            И все пак ми е интересно кога хората си сменят дисковете.
                            И колко трябва да е износен диска, че да се смени?
                            ако усещаш доволно ръб на пипане-сменяй.
                            Не са толкова пък скъпи дисковете...
                            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Какво означава "доволно ръб" ?
                              1,2,3 мм ?
                              Ясно ми е, че не са скъпи, но трябва да има някакви допуски на износване.

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Working...
                              X